E mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, un generator de idei care depune pasiune și culoare în fiecare gentuță eco creată. Maria Bumbu este o tânără antreprenoare din Chișinău care, împreună cu soțul, a lansat o afacere inedită pe piața locală și internațională, și anume fabricarea pungilor eco din lemn. Woodbag-urile nu sunt doar un produs, este o afacere de familie care a luat naștere din dragoste pentru tot ce e al nostru, moldovenesc și natural. Mamă, soție și totodată femeie de afaceri, Maria Bumbu ne povestește despre procesul de creare a unei gentuțe, calea spre succes și provocările în business, în interviul de mai jos.Maria, povestiți-ne care este ideea principală din spatele acestui proiect? Ați văzut potențial în viitor sau a fost o provocare venită din pasiune?

Maria, povestiți-ne care este ideea principală din spatele acestui proiect? Ați văzut potențial în viitor sau a fost o provocare venită din pasiune?

Magdalene Woodbag este proiectul despre care aș povesti încontinuu, pentru că în el se reflectă vise, dorințe și emoțiile noastre. După 7 ani de activitate în domeniul publicității am dat frâu imaginației și am început să fabricăm decorațiuni personalizate.

Când pandemia a dat peste noi, ne-a găsit cu o echipă de peste 30 oameni pe care țineam cu tot dinadinsul să-i păstrăm lângă noi. Din acest motiv am început a fabrica accesorii de protecție. Într-o zi frumoasă de mai, în timp ce probam o cutie de vin ne-am gândit să-i adăugăm mânere. Astfel am obținut un model superb de gentuță din lemn.

La primul contact vizual, soțul meu a descoperit de fapt că poate fi acel produs la care visam să-l fabricăm în toți acești 10 ani de activitate, astfel încât acesta să fie ceva unic, solid, practic și rezistent. Așa am obținut primul Woodbag. Iar la 4 iulie, de ziua Torbelor Eco am lansat prima colecție de produse. Produsele sunt unice nu doar în Republica Moldova, dar și peste hotarele țării și ne putem considera pe bună măsură primii antreprenori-creatori care au început fabricarea acestui tip de produs.

Ce lucrări putem întâlni în atelierul vostru și cum are loc procesul de creare a unei gentuțe?

Cea mai recentă lansare este coșul biodegradabil pentru gunoi. Chiar mi-aș dori să lansez o campanie de schimbare a coșurilor din plastic pe un coș sustenabil. Iar în fiecare oficiu din întreaga lume să fie un coș Magdalene Woodbag. De la pungi pentru cadouri inedite am diversificat lista la coșuri reutilizabile pentru flori, organizatoare pentru cosmetică și coșurile pentru haine.

Preferatul meu fiind coșul pentru picnic – un coș care rezistă la 10 kg și este foarte încăpător. Lucrările sunt fabricate din lemn și iută de calitate. Lemnul este de import, din păduri certificate și destinate producerii.

Este un proces complex și bine pus la punct. Fiecare etapă de fabricare presupune atenție sporită la calitate și aspectul fiecărui produs. Începând de la design până la finalizarea proceselor de verificare.

Cine sunt persoanele care apelează la aceste servicii?

În anul 2020 am deservit peste 15 clienți corporativi. Aceștia au ales să-și impresioneze la propriu clienții, partenerii, dar și angajații. Între timp am creat modele destinate pentru diferite evenimente, dar și port zilnic. Pentru că woodbagul devine un must-have în combinație cu poșeta, sau chiar fără aceasta.

Care este sursa de inspirație?

Familia. Natura și tradițiile

Ce greșeli ați făcut în afaceri și ce ați învățat din ele?

Afacerea noastră a început de la un calculator vechi și zero bani. Cel mai greu a fost să evoluăm în condițiile în care eu și soțul meu activam în această companie și altă sursă de venit nu aveam. Greșeala pe care o făceam zilnic și mai ales conștient era faptul că ne asumam prea mult. Doream să le facem pe toate însă nu aveam buget pentru angajări. Un cap de om nu le poate face pe toate chiar dacă aparent ne pare că facem economii. Iar asta a lungit calea spre succes aproape dublu. Însă partea bună este că am învățat multe în tot acest timp frumos.

Cum e să fii femeie de afaceri în Republica Moldova?

Mulți pun problema că o femeie este subestimată sau discriminată atunci când se implică într-o afacere. Vreau să vă spun că în acest moment tot mai multe femei își deschid afaceri sau se alătură altora deja existente. Părerea mea este că egalitatea de gen este atunci când femeia este susținută de bărbat, iar bărbatul are succes datorită unei femei care își pune umărul aproape.

Femeile sunt perfecționiste. Bărbații sunt buni strategici. Cum fără ambele?

Sunt femei care se descurca mai bine decât bărbații în dezvoltarea unei afaceri și sunt bărbați care gătesc mai bine ca orice femeie. Oamenii se leagă între ei deoarece caută egalitate în gânduri, planuri și viziuni. Restul sunt doar detalii…

Ce sfaturi ai pentru cei care vor să devină antreprenori?

Răbdare. Cea mai importantă calitate este răbdarea. Aproape 80% din afaceri își arată adevăratele rezultate abia după trei ani însă cu mare regret, puțini antreprenori au răbdare să ajungă până atunci și cedează la mijloc de cale. Și urmează a fi completat de implicare, dorință și multă muncă. Cele 8 ore de lucru nu mai sunt suficiente în business.

2021 este un an cu provocări multe, dar și cu multe oportunități. Ce vă propuneți să realizați la nivel de afacere pentru acest an?

Am început frumos acest an, chiar dacă ne-a adus „așteptata criză” cauzată de pandemie. Am traversat Prutul și am ajuns pe piața românească. După participarea la o emisiune de business din România am câștigat încrederea și susținerea unui investitor puternic de acolo și am adus această investiție acasă, în Republica Moldova pentru a dezvolta o fabrică de woodbaguri. Știu că vom ajunge un trend internațional și un must-have în viața fiecăruia cu produsele noastre.

Articol realizat de către revista ea.md – Maria Bumbu, femeia care a făcut o afacere cu produse eco din lemn, din dragoste față de tot ce e al nostru, moldovenesc și natural (Interviu) – ea.md

(0)

Bună,

Să faci ceea ce îți place este bine, dar să faci ceea ce îi face pe alții fericiți este un mare noroc. Din multitudinea de suvenire și accesorii pe care le fabricăm a venit timpul să ne focusăm pe un produs care ne reprezintă.

Woodbag este proiectul care a izbucnit la propriu. Începând cu luna aprilie când de fapt ne-a venit idea și până în iulie am reusit să lansăm prima colecție de woodbaguri.

BIODEGRADABIL.  Ce sunt woodbagurile?Sunt pungi din materiale naturale, utile pentru cadouri de diferite forme care pot fi folosite atât ca ambalaj de produse cât și pot înlocui pungile obișnuite din plastic atât în domeniul de business cât și uz personal. Avantajul acestui tip de ambalaj este faptul că sunt cu mult mai rezistente decât alte pungi din această categorie, oferă emoții, pot fi personalizate și arată senzațional.  

REZISTENȚĂ. Un accent deosebit în punem pe calitatea produselor dar și aspectul tehnic. De aceea în permanență căutăm metode, tehici dar și idei de îmbunătățire a pungilor Woodbag. Prima metodă de fabricare este combinarea pânzei iuta cu placajul, prinse prin capse. Analizând și alte posibilități am găsit metoda de a coase pungile altfel încât acestea au un aspect mult mai modern dar și rezistență în folosire zilnică.

INOVAȚIE. Potențialul ambalajului WOODBAG conturează o creștere masivă în viitorul apropiat datorită faptului că în categoria ambajalui decorativ sunt prezente doar modelele standart din pânză, carton și hârtie craft. Și tot odată această direcție cerea o schimbare și inovație totodată. Un alt punct forte este faptul că acest ambalaj poate fi prelucrat și îmbunătățit până în obținerea unor genți de uz zilnic pentru dame, copii dar și bărbați.

ECONOM. Ocupă puțin spațiu la depozitare și este comod de purtat.

  Timp de numai trei luni am realizat aceste woodbaguri în mai multe țări: Italia, România,Germania, Marea Britanie.

Sunt recunoscătoare clienților noștri care au crezut din prima zi în potențialul ambalajului WOODBAG și continuă să aleagă un produs fabricat în exclusivitate de ART MALL Moldova.

În Romania ne găsești pe www.woodbag.ro

Dăm startul sezonului de iarnă împreună!

Cu drag,

Bumbu Maria

Fondator WOODBAG.MD, Because I am eco!

(0)

Shoppingul online atinge noi recorduri. Dacă până acum ai cumpărat online doar anumite accesorii sau haine, acum pe timp de carantină ai aflat că poți cumpăra orice: produse alimentare, cadouri, cărți, tehnică, medicamente și multe altele.

Marele avantaj este că economisești mult timp însă luând în calcul situația de pandemie în care ne aflăm, aceasta ne ajută să ne protejăm și sănătatea.

Majoritatea companilor oferă exact ceea ce demonstrează pozele sau video și la fel în majoritatea cazurilor prețul pe care îl plătești, corespunde cu calitatea produsului. De aceea pentru a evita situații neplăcute concretizează dacă în foto sunt produse reale. Ca să nu te pomenești cu situația din poza de mai jos!

Aici vei putea găsi răspuns la întrebarea: De ce în altă parte e mai ieftin!

Vă dorim multă sănătate și răbdare! Vom depăși această criză, cu bine!

(0)


Alege ACUM decorațiunile pe care ți le dorești chiar dacă salariul încă nu a venit!
Cu #STARCard achiți în 3 rate egale, fără dobândă sau primești 5 % puncte star .

Mulți dintre clienții noștri folosesc deja această obțiune extrem de comodă!

Urmează pașii de mai jos:
1.Contactează Victoria Bank pentru a intra în posesia cardului Star Card.

2.Alege produsele pe care vrei să faci comandă.

3.Vino să îți ridici comanda și achită cu cardul menționat mai sus.

4.Alege opțiunea de achitare.

5.La achitarea intergală a produsului primești 5% reducere care se transformă în puncte Star. Cu aceste puncte ve-i avea reducere data vitoare la alte comenzi.

6 Dacă alegi să achiți în rate, prima plată va fi efectuată după 56 zile de la procurarea produselor. Comod, nu? Wellcome!

(0)

Reproducerile operelor de artă originale au fost tipărite pe pânză încă din anii 1980. Din ani 1990, imprimarea pe pânză a fost înlocuită cu metoda de imprimare cu jet de cerneală. Dacă în trecut tablourile puteau fi doar pictate în ulei,ceară, guașă, vopsele acrilice, cerneală si multe altele. Acum, o dată cu dezvoltarea tehnologiei, nici tablourile nu mai sunt ce-au fost. Și asta deoarece, în prezent tablourile pot și să lumineze. În special, tablourile canvas.

Aducem în premieră pe piața din Republica Moldova, tablouri canvas-sclipitoare, care va oferi locuințelor dvs și nu numai, o eleganță aparte. De asemenea, tot în premieră, noi vă oferim posibilitatea de a alege dimensiunea, imaginiile și putem să vă transpunem în realitate orice dolianță-luminoasă.😉

Dacă vă întrebați cum sunt conectate și deconectate de la lumină, acestea au buton care vă scapă de această grijă. Finețea imprimării și finisării tablourilor cu lumini, împreună cu delicatețea imaginilor, dau savoare în amenajarările interioare, oferindu-le bun gust și rafinament. Recomandăm tablourile cu lumini și în realizara unui perete galerie, adica un perete decorat din mai multe seturi de tablouri cu aceleași dimensiuni.

* Ce înseamnă tablou canvas?
Un tablou canvas este urmarea unei imagini imprimată pe pânză, care este întinsă pe um cadru din lemn. Totodată, tablourile canvas pot reda cu exactitate aspectul unei picturi în ulei sau acrilice;
*Câte tipuri de tablouri canvas sunt?
Tablourile canvas sunt de mai multe feluri:
• tablouri canvas simple -o singură imagine imprimată și montată pe cadrul de lemn, de o dimensiune anumită;
•tablouri multi-canvas -o imagine împărțită în mai multe părți, poat fi și pănă la șapte sau zece, de ce nu? Aceste părți sunt imprimate separat, formând imaginea propriu-zisă. Acest tip de tablou îl recomandăm în cazurile imaginilor, de tip panoramă.
• colaje pe canvas : dacă clientul are mai multe imagini preferate, putem face un colaj din fotografiile clientului, montat pe un sașiu de lemn.
*Unde pot fi utilizate?
Tablourile canvas, pot fi utilizate în desgn-ul interior, locuința personală, pensiuni, hoteluri, restaurante, holuri, cluburi.Cabane, de ce nu?Dar si pe post de cadouri, daca vreti sa impresionati pe cei dragi.
* Care este efectul lor?
Prin îmbinarea tablourilor în seturi se crează un design modern, rezulatând decorațiuni originale.
Dimensiuni si preț?
Dimensiune și prețul pot fi diferite, de la caz la caz. Tot ce trebuie să știți este faptul că, în atelierul nostru se lucreză profesionist, iar noi garantăm calitate.

Vino și vezi-le splendoarea!

(0)

Suntem în perioada cea mai frumoasă a anului. Și asta deoarece vedem mii de tineri cum își unesc destinele. Marele eveniment necesită multă atenție, detalii care să facă diferența și nu în ultimul rând bani. Știm cu toții că mirii vor să aibă o nuntă ca în povești, unde totul să strălucească. E normal, și fiecare treuie să tindă spre asta. Este, totuși, poate cel mai fabulos eveniment din viața voastră. Însă, ca să nu rămâneți cu sentimentul că ați rămas făliți după ce petrecerea s-a încheiat, noi vă recomandam câteva tipsuri pentru o bună economie.

Continue Reading…

(0)